Splitsko-dalmatinska županija prva je u Hrvatskoj uvela priznanja, plakete i novčane nagrade za učenike i mentore iz Splitsko-dalmatinske županije koji su na državnim i međunarodnim natjecanjima iz znanja i struke u 2022./2023. školskoj godini osvojili jedno od prva tri mjesta. Svečana dodjela koja je organizirana u svrhu promicanja znanja, kvalitete i izvrsnosti održana je u srijedu, 5. srpnja, u dvorani Medicinskog fakulteta u Splitu (MEFST). Župan je zajedno sa svojim suradnicima upriličio primanje za nagrađene učenike, mentore i ravnatelje škola. Kako bi uveličali ovaj svečani događaj, pozvani su i roditelji ili skrbnici te ostali članovi obitelji nagrađenih.

Već smo pisali o našim nagrađenim učenicima i mentorima, no njihova ćemo imena s ponosom još jednom istaknuti.

Državna natjecanja

     2. mjesto: Kemija   Slaven Alfirević   (Marina Luetić, prof.)

          Biologija, kategorija ISTRAŽIVAČKI PROJEKT Tončica Grubišić i Vita Medić su radile istraživački rad.

                            (Ines Alujević, prof.)

          Engleski jezik   Ivan Perić   (Adriana Kovačević, prof.)

  1. mjesto:  Fizika   Borna Perković   (Nela Dželalija, prof.)

              Biologija   Mario Vrdoljak   (Ines Alujević, prof.)

               Logika   Lovre Pazinović   (Kristina Hrga, prof.)

Međunarodna natjecanja

Tijekom ljeta 2022. godine učenik Borna Perković osvojio je dvije vrijedne nagrade: brončanu medalju na Međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike te srebrnu medaljuna Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi.

Naš Borna Perković dobio je za svoja izuzetna postignuća i Plaketu koja se dodjeljuje za izniman uspjeh zbog sudjelovanja na više natjecanja u školskoj godini 2022./2023.

Budući da je mentorirala čak troje učenika koji su na državnom Natjecanju iz biologije osvojili 1. i  dva 2. mjesta, posebna Plaketa dodijeljena je i našoj dragoj mentorici Ines Alujević, prof. 

Ponosni smo na naše učenike i mentore te im od srca čestitamo!

Ostale objave